Joogan aika

Joogan aika/Jenni Tuokko. kuva: @jamessexclusive
Joogan aika/Jenni Tuokko. kuva: @jamessexclusive

Jenni Tuokko | Yin- ja ilmajoogaohjaaja | Pilatesohjaaja| Personal trainer | Liikkuvuus- ja mobilityvalmentaja |


"Olen Jenni Tuokko. Liikunta-alan yrittäjä Järvenpäästä. Löydät Joogan aika -sivustolta tietoa tunneista ja kursseista, joita järjestän. Muut valmennuspalveluni löydät Coretra-valmennus -sivustolta.

Oma joogahistoriani on alkanut reilut kymmenen vuotta sitten. Hyvin fyysisten lajien harrastajana ei ollut kovin yllättävää, että astangajooga oli ensikosketukseni joogaan. Astanga on joogasuuntausten Yang- osastoa, ollen hyvinkin fyysinen harjoitus. Joogainnostukseni oli ensimmäisten vuosien aikana melko vaihtelevaa, mutta Yang-painotteista, enkä kovinkaan usein malttanut pysähtyä Yinin äärelle. Mutta vähänpä tiesin. (Jos voisin kuiskata itselleni vuosien taakse, kertoisin, että juuri silloin kun vähiten koet ehtiväsi ja pystyväsi pysähtymään ja hidastamaan, olisit kaikkein eniten sen tarpeessa.)

Tokihan tuon opin löysin myöhemmin konkreettisesti, kuten niin moni muukin uupumisen kautta.

Yin-löysi kuin löysikin vahvemmin elämääni monessa muodossa, juuri oikealla hetkellä. Kuin pumpulin pehmeä pilvi johon sai laskeutua lepäämään. Moni Yin-tunneilla kävijä varmasti myös tunnistaa tämän "pumpulin", johon saattaa joskus jopa nukahtaa. 

Keväällä 2021 opiskelin ensimmäiset Yin-joogaohjaajaopinnot (50h), jonka jälkeen ohjasin Yin-joogaa vuoden verran. Elokuussa 2022 saan päätökseen RYT200 opinnot (200h), Yin-joogaan, jooga nidraan ja restoratiivisen joogasuuntakseen. Näiden lisäksi olen opiskellut v.2017 ilmajoogaohjaajaksi (50h.) Näin ollen kasassa on pian 300h joogaopettajaopintoja. Ja matka jatkuu.

Joogan lisäksi olen opiskellut Personal traineriksi (Ptf) 2014> sekä klassisen pilateksen opettajaksi (peak pilates) 2015>, 

Olen käynyt myös monia muita liikunta-alan koulutuksia, erityisesti liikkuvuus-, mobilisaatio,- sekä kehonpainoharjoittelun parissa.

Millainen opettaja olen?

Ohjaajana ja opettajana haluan luoda tunneilleni erityisen rauhallisen tunnelman. Hetken juuri sinun omalle joogaharjoituksellesi. Tilaisuuden olla vain omien tuntemustesi kanssa. Päästää juuri tämän hetken ajaksi irti suorittamisesta ja kiireestä. Saat tulla tunnille sellaisena kuin olet, ilman mitään ennakko osaamista joogasta. 

Yin-tunneillani soi rauhallinen, meditatiivinen taustamusiikki. Tarkemman kuvauksen Yin-joogasta voit lukea täältä ja tuntikuvaukset -välilehdeltä.

Tarvittaessa käyn ohjaamassa tai avustamassa asanoissa, mutta pääasallinen tapani ohjata on sanallinen. Olen saanut opettajana paljon kiitosta selkeästä ja vahvasta sanallisesta ohjauksestani, josta monenlaisten oppijoiden on helppo saada kiinni.Voit toki erikseen pyytää, jos koet tarvitsevasi enemmän fyysistä ohjausta sanallisen sijaan. 

Jätän erityisesti Yin- tunneillani paljon tilaa hilaisuudelle. Ohjaan tarvittavan määrän sanallisesti, jotta varmistan jokaisen löytävän turvallisesti asanaan, mutta annan sen jälkeen runsaasti tilaa vai olla.


Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi tunneilleni! <3
Joogan aika on nyt. (kuva: @jamessxclusive)
Joogan aika on nyt. (kuva: @jamessxclusive)